Waarom kerstdiner?

In 1965 werd een comité opgericht met de bedoeling de parochiezaal en jeugdlokalen (toen nog in 2 houten barakken) te verbeteren en te onderhouden. Het eerste project was de vernieuwing van de WCs in de parochiezaal en dus noemde het comité zich VOG als afkorting van “Voor onze gemakken”. Later werd de naam omgedoopt in “Voor onze gebouwen”.
In de eerste 40 levensjaren was VOG ook synoniem van poef. Zo werden de nieuwe scoutslokalen gebouwd, de parochiezaal helemaal vernieuwd en uitgebreid met de foyer en de keuken die zeer ingrijpend vernieuwd en gemoderniseerd werd. Vele miljoenen (gelukkig in die tijd) franken werden geïnvesteerd en met de steun van velen afbetaald zonder toelagen of financiële steun van een of andere overheid.
Sinds een tiental jaren is VOG eindelijk schuldenvrij geraakt. Dan kwam er een tijd waar de nadruk minder lag op grote werven. Kleinere projecten werden uitgevoerd om bestaande problemen op te vangen of kleinere nieuwigheden in te brengen. Vele taken werden uitgevoerd zonder veel tamtam en zonder opnieuw te moeten lenen.
In 2018 was de parochiezaal zelf toe aan een serieuze “restyling” om zo alles eens grondig op te smukken en alles aan te passen aan de hedendaagse mode en trends.
Het grote project dat nu aangepakt gaat worden is het uitbreiden van de jeugdlokalen door een bijkomend verdieping te plaatsen. Zo komen alle lokalen van de scouts in 1 gebouw en kunnen de lokalen boven de keuken gebruikt worden door andere verenigingen.
Voor alle info en reserveringen van de zaal, keuken en/of foyer van Ons Parochiehuis kan je terecht op www.rode.be. Voor meer info over de scouts en hun lokalen kan je terecht op www.scoutsrode.be